Известие

Collapse
No announcement yet.

до колко е нормално дизела да пуши?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VIHHRONNY Покажи съобщение
    аз ще кажа само че 75% от писаното са пални глупости казане от лаици. Дизел няма как да не пуши защото е Дизел. единствено ако има филтър за тварди частици само тогава не пуши, но алфите не знам да имат и по-добре, че като се запуши и започва цакане на всичко коз. Ако не пуши черно значи не достига нафта, мощност, въртящ момент...
    С две думи скопен дизел, куц кон....
    То може да пуши и пак да е куц кон, но това е друго.
    Що се отнася до ТДС-ките 2.5 могат само да ми дишат черното защото не им достига....
    Най-големия смях от всичко казано до тук И това че на тди-ките черното не им достигало, сериозно
    И да те светна доста Алфи имат фълтър твърди частици
    Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:07.
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Най-големия смях от всичко казано до тук И това че на тди-ките черното не им достигало, сериозно
      И да те светна доста Алфи имат фълтър твърди частици
      светни ме кои...? и не ме заяждай моля щото за алфа тди не съм чувал. ако има нещо, нема нищо. ставаше вапрос нормално ли е да пуши. та нормално ли е или не каже си мнението...

Comment

Интересна тема се заформи. Да питам и още нещо. По горе съм описал как моя звер пуши. Интересно ми е защо като я форсирам на място няма и помен от пушена, а в движение и без много газ пуши.
        Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Comment

159 имат филтър за твърди частици, при махането му физически, налага и софт. маниполация.
          Ако колата пуши на място с подаване на газ, работите не са на добре....дизел ще пуши като го напънеш, но не е фрапиращо. Това си е нормално според мен.
          За мен нефрапиращи неща, който могата да допренесат за пешене съм ги написал.
          Конкретно при две алфи, моята и на приятел пушеше, от сцепен леко маркуч на турбото. На аверчето ставаше завеса.
          За мен иначе 2.5тди мотора е кофти, цепи главата...не е добър избор...но това е др бира. За вървене немога да споделя!

- Ако е махнат катализатора, газовете излизат по-бързо, нефилтрирани и може да се виждат осезаемо.
          - След чип колата припушва малко като и дадеш повече газ.
          - От кофти нафта пуши също
          - От скъсан/ не добре стегнат маркуч от турбото (някои от трите до кулекторите)....
          Както колегата БОБО, сподели:
          - дебиторер
          - запушен ЕГР
          Това са за мен нормални неща...винаги можеш на комп да провериш налягане на турбо...темп. датчик и др стойности!
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 22:36.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
            Интересна тема се заформи. Да питам и още нещо. По горе съм описал как моя звер пуши. Интересно ми е защо като я форсирам на място няма и помен от пушена, а в движение и без много газ пуши.
            Защото на място не можеш да я вкараш в толкова натоварен режим.
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Я зареди от друга бензиностанция и виж дали пак ще припушва

Comment

Моята не пуши,има катализатор,и всичко е както е излязла от завода,карам само.с обикновен дизел и когато подам газ излита,по баирите на магистралата мачка наред.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Моята не пуши,има катализатор,и всичко е както е излязла от завода,карам само.с обикновен дизел и когато подам газ излита,по баирите на магистралата мачка наред.
                  брех тая бърза стоковица
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Андро я е виждал.

Андро,кажи им какво имам!
                    Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:38.

Comment

...Дори и "сток", ако всичко в моторетката е наред, определено "наказва" и изтребители от селски тип, и новозакупени чайници със съмнителни качества...
                      ...А по темата - моята и без катализатор, от едно време взе да хвърля пердето яко. Отдавах го на партидите нафта, докато не премахнах ЕГР-а. Сега не пърдя
                      Alfa Romeo 166 JTD '99 Progression

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                        Андро я е виждал.

Андро,кажи им какво имам!
                        е какво имаш бавен стоков дизел...
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Не бих казал, че е бавен.В интерес на истината, когато си търсих такава кола исках всичко по нея да е перфектно,последното което ме интересесуваше е с какъв двигател е и колко гори,просто тази се случи дизел без да го искам специално.

Comment

Working...
                          X